Alkoholi müüginumbrite kasv lõunanaabrite juures on kui Eesti riigikassa õudusunenägu. 2017. aasta üheksa esimese kuuga osteti Lätis kanget Eesti alkoholi kaks korda, õlut koguni kolm korda rohkem kui aasta varem sama ajaga, näitab viinatöösturite statistika. Kuigi lõppu sellel rallil ei paista, pole neilgi põhjust rõõmustada, sest üha enam rändab ostja korvi välismaine viin ja selle kõrvale kallim piiritagune marginaps.

Tööstuslikes kogustes veavad lõunanaabrite juurest lisaks eestlastele kaevuveest kangemat koju ka soomlased, kes nagu suhkrutüki leidnud sipelgad agaralt maiuse ja pesa vahet voorivad. Kõige kibedamad tööpäevad kaupluses on laupäev, reede ja pühapäev, tühjalt ei seisa parkla ka ülejäänud nädalal.

SuperAlko esindaja sõnul on Ikla kauplus laienenud sortimendi kõrval märgatavalt ka mõõtmetelt. Pood sai müügipinda juurde poole rohkem ja pakub ostjatele kodumaa hindadega võrreldes soodsamate valikute tegemiseks ruumi koguni 2000 ruutmeetril, olles hetkel Baltimaade suurim alkoholikauplus. Järjekordade vähendamiseks sai pood juurde kaks uut kassat ja kümmekond kätepaari.

Avatakse pauguga

Laienenud SuperAlko avamisnädal kestab 24. veebruarini ja selle tähistamiseks toimub hulk suurejoonelisi ettevõtmisi, degusteerimisi, hinna- ja muid üllatusi. Üllatuseks on meile kõigile ka see, kus avab SuperAlko veel sellel aastal oma järgmise poe. Kas Eestis, seda näitab aeg.

Eesti 100. juubeli eel teeb Delfi TV otseülekande SuperAlko Ikla kaupluse kõige uuemalt kassalindilt (nägusid ei näita), mis toob välja selgelt, mida eestlane sel aastal 24. veebruaril lauale paneb.

Jaga
Kommentaarid